کتاب خاطرات مستند استاد خسروشاهی درباره: علامه سید محمدحسین طباطبایی

نوع کتاب : کتابهای عمومی

سال و نوبت چاپ : اول/۱۳۹۱
تعداد صفحات : ۲۴۴

بدون تردید علامه طباطبایی یکی از برجسته‏ ترین و شاخص‏ ترین شخصیت‏ های دینی جهان اسلام در دوران معاصر است که ابعاد گوناگون علمی و معنوی را در وجود خود متجلی ساخت. استاد خسروشاهی که از شاگردان با سابقه ایشان است و تلمذ ۲۵ ساله و دیرینه با ایشان داشته است، مجموعه خاطرات خویش از این همراهی طولانی مدت خود را طی سالیان، در گفتگو با نشریات مختلف بیان داشته است که هم اکنون در قالب یک کتاب به مخاطبان فرهیخته عرضه کرده است.

حجت الاسلام والمسلمین سید هادی خسروشاهی که خود از اندیشمندان و مبارزان و صاحب‏نظران مطرح در صحنه فرهنگی و سیاسی کشور است و سالیان سال سفیر ایران در واتیکان و مصر بوده و هم اکنون مدیر مرکز بررسی‏ های اسلامی قم است، حرف‏ها و ناگفته‏ های زیادی از علامه طباطبایی را در این کتاب بیان داده است.

جلد پنجم مجموعه «حدیث روزگار» ـ که به مجموعه ای از خاطرات مستند می‏ پردازد ـ از ۹ گفتگو درباره زندگی، زمانه، خاطرات، آرا و اندیشه‏ های علامه طباطبایی تشکیل شده است.

نویسنده به جای مقدمه، گفتارهایی از امام خمینی(ره)، آیت‏ الله محمدحسین حسینی طهرانی، شهید مطهری، آیت ‏الله حسن‏ زاده آملی، آیت ‏الله جوادی آملی و آیت ‏الله مصباح یزدی را درباره شخصیت و عظمت مقام علمی و معنوی علامه طباطبایی آورده است که هم برای اهل خرد در شناخت علامه می تواند روشنگر باشد و هم تذکار توضیحی، برای کسانی که عظمت و مقام علمی ـ معنوی آن استاد یگانه را نادیده می‏ گیرند و گاهی به بهانه «نقد مباحث علمی ـ فلسفی» با به کار بردن تعبیرات ناشایسته، به ساحت قدسی ایشان جفا روا می‏ دارند…

عناوین فصل‏ های این کتاب عبارتند از: در محضر علامه سید محمدحسین طباطبایی، علامه طباطبایی احیاگر نفوس، علامه در معرض تکفیر، مراجع عظام و علامه طباطبایی، آخرین توصیه در آخرین دیدار، علامه طباطبایی و هانری کربن، بُعد سیاسی علامه طباطبایی، حربه تکفیر، استمرار هجمه. این گفتگوها به ترتیب در آبان ماه ۱۳۸۵ در روز نامه‏های کیهان و اطلاعات، روزنامه وطن امروز ، مجله پنجره و… منتشر شده است.

در بخش ضمیمه هم فهرست اعلام، اماکن، کتب و اسناد و عکس‏ هایی مربوط به علامه و آثار ایشان آمده است. ابتکار استاد خسروشاهی با افزودن تصاویر دیدنی و اسناد و حتی دست‏ خط‏ های علامه طباطبایی لطف دیگری به کتاب داده است که زوایای دیگری از زندگی و روحیات علامه را به نمایش می‏ گذارد.

Leave A Reply

Your email address will not be published.